7 Card Stud säännöt

7
7 Card Stud:issa tarvitaan hoksottimia

7 Card Stud on suosittu pokeripeli. Peli eroaa oleellisesti Texas Hold’emista ja Omahasta, mutta tällekin pelilajille löytyy uskollinen pelaajakuntansa. Eikä syyttä, sillä 7 Card Stud on mielenkiintoinen peli, jossa on peräti viisi erillistä panostuskierrosta.

Pelissä ei myöskään ole erillisiä blindeja eli sokkopanoksia. Peliä pelataan ante-panoksilla, eli jokainen pelissä mukana oleva pelaaja asettaa pöydälle pelin määräämän aloituspanoksen.

Parhaat pokerihuoneet 7 Card Studiin

Suosittelemamme pokerihuoneLinkki arvosteluunSiirry nyt nappulasta pelaamaan
betssonBetsson
Ongame ja Microgaming
Kaksi eri pokerihuonetta. 200% bonus, arvo jopa 1000€
5/5
Pelaa Betssonissa»
betsafeBetsafe
Ongame ja Microgaming
1000€ tai $2500 bonus
45/5
Pelaa Betsafessa»

Panostusjärjestys määräytyy pelaajien käsirankingin mukaan, joten positio voi vaihdella pelin aikana radikaalisti. Ensimmäisellä kierroksella pelin avaa se pelaaja, jolla on matalin kortti. Pelaaja tekee ns. pakkomaksun. Seuraavilla kierroksilla panostuksen aloittaa se pelaaja, jonka näkyvillä olevissa korteissa on pöydän paras käsi.

Pelin kulku

Pelin kulku on seuraavanlainen. Kaikki pelaajat asettavat siis aloituspanoksen, jonka jälkeen jokaiselle pelaajalle jaetaan yksitellen kaksi korttia kuvapuoli alaspäin ja yksi kortti jonka kuvapuoli on ylöspäin. Pelaaja, jolla on matalin kortti, tekee pakollisen alkupanostuksen. Tästä panostaminen jatkuu myötäpäivään seuraaville pelaajille. Pelaajalla on myös tässä vaiheessa mahdollisuus luopua pelistään.

Panostuskierroksen jälkeen, jaetaan neljäs kortti, joka tulee myöskin kuvapuoli ylöspäin. Tällä kertaa parhaan käden omaava pelaaja aloittaa panostamisen ja panostus jatkuu tästä pelaajasta myötäpäivään. Sama jatkuu, eli jaetaan viidennet kortit. Jälleen kuvapuoli on ylöspäin ja panostaminen alkaa pelaajasta jonka näkyvä käsi on paras. Ja panostuskierros jatkuu tästä pelaajasta jälleen myötäpäivään.

Kuudes kortti jaetaan niin ikään jälleen kuvapuoli ylöspäin ja panostuskierros suoritetaan tuttuun tapaan alkaen parhaasta kädestä eteenpäin. Seitsemäs kortti puolestaan jaetaan jälleen kuvapuoli alaspäin ja panostuskierros alkaa perinteisesti hänestä jolla on paras näkyvillä oleva käsi.

Käsirankingia tarvitaan tässäkin pelissä

7
Onko tässä voittava käsi?

Kaikilla pelaajilla on sama tavoite. Saada mahdollisimman hyvä viiden kortin pokerikäsi aikaiseksi seitsemästä kortista joita pelaajalle on jaettu. Yhteisiä kortteja ei ole olemassa, joten kaikki riippuu siitä mitä kortteja pelaajalla on. Pelaajille jaetaan siis jokaiselle kolme pimeää ja neljä avointa korttia.

Käsiranking on tuttu muista pokeripeleistä, eli paras mahdollinen on värisuora. Ja mitä isompi värisuora on kyseessä, sen parempi. Kuningasvärisuora eli AKQJT on kaikkein paras mahdollinen käsi. Neloset on toiseksi paras käsi, sen jälkeen tulee täyskäsi. Täyskäden jälkeen paras käsi on suora, jonka jälkeen tulee kolmoset. Kolmosten jälkeen kaksi paria ja pari. Tämän jälkeen tulevat kädet joissa käden arvon määrittelee käden korkein kortti.

High ja Low

Pelistä on olemassa kaksi eri versiota, 7 card Stud –peliä voidaan pelata High-versiona tai High/Low versiona. Nämä kaksi versiota eroavat siinä, että potti jaetaan korkean ja matalan käden kesken. Paras matala käsi on A, 2, 3, 4, 5 ja matalan potin käsien arvo ratkeaa korkeimman kortin mukaan, joka ei saa kuitenkaan olla yli 8. Tarvitset siis matalaan käteen vähintään viisi alle 9 korttia ja ne eivät saa muodostaa keskenään paria. Hyvällä tuurilla voit voittaa parhaalla mahdollisella matalalla kädellä (käytännössä suora A-5) myös korkean pelin potin.

7 Card Stud –säännöt poikkeavat yleisimmistä pokeripeleistä jonkin verran, mutta itse peli on varsin helppo oppia. Sääntöjen sisäistämisen jälkeen on helppo alkaa hiomaan oikeaa panostustaktiikkaa ja opetella luovuttamaan käsi oikeassa kohtaa.

Jaa:Jaa FacebookissaJaa Google+:ssa