No Limit Texas Hold’emin aloituskädet ja positio

ässäpari"
Ässäparilla on hyvä jatkaa

Kun pelataan Texas Hold’emia, kannattaa pitää tiukasti kiinni siitä, millä käsillä lähdet peliin mukaan. Aloittelijoille on hyvä nyrkkisääntö se, että pareilla on hyvä lähteä liikenteeseen ja myös muutamilla isoimmilla korttiyhdistelmillä voi lähteä peliin mukaan ennen pöytäkorttien jakoa.

Ensimmäisten pöytäkorttien jälkeen asetelmat usein muuttuvat radikaalisti, joten tarkkaavaisuutta vaaditaan pelissä koko ajan. Lähtökädet ja niiden käyttäminen oikein on yksi ensimmäisistä asioista joita tulee oppia ennen peleihin ryhtymistä.

Erilaisia lähtökäsiä on yli kolme sataa, joten tarvitset varmasti oman strategian millä lähdet liikkeelle. Parhaat aloituskädet ovat luonnollisesti isot taskuparit ja isot kortit jotka ovat lähellä toisiaan. Mikäli nämä isot, toisiaan lähellä olevat kortit ovat vielä samaa maata, sen parempi.

Parhaat lähtökädet

Lähtökohtaisesti parhaita aloituskäsiä ovat AA, KK, QQ ja AKs, eli ässä ja kuningas samaa maata. Nämä kaksi muodostavat helpommin värin, sillä pöydässä ei tarvitse olla kuin kolme samaa maata olevia korttia mitä sinulla on kädessäsi. Nämä neljä aloituskättä ovat kaikkein tuottoisimmat ja voittaminen näillä käsillä on kaikkein todennäköisintä.

Todennäköistä kuitenkin on, että jaossa emme läheskään aina saa näitä käsiä. Hyviä käsiä ovat myös AK, AQs, AJz, KQs, JJ ja TT, jotka kuitenkin häviävät parhaille aloituskäsille. Nämä kädet ovatkin varsin vaarallisia, sillä kädet ovat erittäin houkuttelevia. Nämä kymmenen aloituskättä ovat Texas Hold’emin parhaat aloituskädet ja jos haluat pelata oikein tiukkaa peliä, et pelaa muilla käsillä kuin edellä mainitut kädet. Todennäköisesti joudut kuitenkin kippaamaan suuren määrän käsiä, mikäli pelaat näin kapealla käsivalikoimalla.

Positio, positio, positio

positio"
Positio eli asemasi suhteessa jakajan nappiin

Positiolla pelipöydässä on suuri merkitys ja aloituskäsien pelaaminen riippuu paljon juuri siitä missä kohtaa istut verrattuna blindeihin. Mutta tähänkin on olemassa oma nyrkkisääntönsä. Mitä varhaisemmassa positiossa olet, sitä parempiin käsiin sinun kannattaa keskittyä.

Ja jos olet myöhäisemmässä positiossa ja sinua ennen ei ole ollut juurikaan actionia, voit kokeilla pelata hieman heikommillakin käsillä. Näitä käsiä ovat mm. AQo, AJs, AT, QJs, KJs, ja niin edelleen. Paljon riippuu siis omasta positiostasi ja muiden pelaajien toiminnoista.

Tärkeää on myös tiedostaa se fakta, että jos kädessäsi on vaikkapa A5 eri maita, se ei ole välttämättä hyvä käsi. Se ei muutu hyväksi kädeksi silloinkaan kun pöytään tulee ässä, sillä todennäköisesti jollain muullakin pelaajalla on kädessään ässä, mutta paremmalla kickerillä, eli toisella kortilla. AT pesee kätesi mennen tullen ja kärkiparisi murenee huonoon toiseen korttiin. Usein paremmalla hai-kortilla sinulla on mahdollisuus tehdä sama vastustajallesi, joten kiinnitä huomiota myös käsikorttisi toiseen korttiin.

Näillä roskakäsillä ei myöskään kannata maksaa isoja korotuksia, sillä lähes poikkeuksetta tulet häviämään potin. Ja potti on tuolloin jo noussut isoksi, joten menetyksesi voi olla pelissä isokin. Vaikka olisit hyvässä positiossa, sinun tulee olla valmis myös luovuttamaan peli vaikka sinulla olisi kärkipari, mutta liian huono kakkoskortti. Mikään ei ole niin turhauttavaa kuin häviäminen kärkiparilla vastustajalle, jonka kakkoskortti on hieman isompi kuin oma kakkoskorttisi. Aloituskäsistä tulee opetella myös luopumaan helposti.

Laajenna pelivalikoimaa

Kun olet pelannut pokeria jo pidemmän aikaa, tulet tiedostamaan myös miten hyviä erilaiset ”suited connectors” –kortit ovat. Nämä ovat samaa maata, lähellä toistaan olevia kortteja. Esimerkiksi hertta 7 ja 9 ovat joskus mainiot kortit ison potin pelaamiseen, varsinkin kun flopilla pöytään tulee hertta 6, ja eri maata oleva ässä ja vaikkapa kymppi.

Turnilla sitten hertta kymppi ja riverillä vielä värisuoran kruunaava hertta 8. Nämä ovat harvinaisia, mutta sitäkin palkitsevampia tilaisuuksia joissa voit oikeanlaisella pelaamisella kääriä potista isojakin summia.

Jaa:Jaa FacebookissaJaa Google+:ssa