Bankrolli pokerissa – älä pelaa kreikkalaisittain

Bankroll eli pelikassa on yksi tärkeimpiä käsitteitä nettipokerissa niin aloittelijalle, hupipelaajalle kuin tosissaan pelin ottavalle. Ja valitettavasti monesti väärin ymmärretty ja liian vähän arvostettu. Jopa yllättävän monella voittavalla pelaajalla on hankaluuksia hallita rolliaan netissä.

Rollin hallinnassa ei ole kuitenkaan mitään mystistä, kyse on hermokontrollista ja järjestelmällisyydestä. Lue tästä artikkelista neljä perussääntöä joilla pidät rollin kunnossa.

1. Pelaa rollisi kokoista peliä

isopelikassa"
Onko sinulla rajaton pelikassa?

Perinteinen neuvo aloittavalle pokeripelaajalle on, että “riskeeraa korkeintaan sen verran, minkä voit hävitä”. Tämä pätee hupipelaamiseen, mutta voittavan pelaajan pitää ajatella aivan toisin. Jotta voit pelata voittavaa nettipokeria, sinun pitää pelata oikean kokoista peliä.

Pidä huoli että rollisi on niin suuri suhteessa pelin kokoon, että se tuntuu “äärettömältä”. No-limit Texas Hold’emissa tämä tarkoittaa, että rollin pitää olla minimissään 20 kertaa pöydän kokoinen, mieluummin reilusti suurempi, ettei varianssi pääse näyttämään nurjaa puoltaan. Tämä takaa että pitkäkään epäonninen putki ei vaikuta rolliin merkittävästi.

Monet parhaista nettipelaajista pitävät minimirollina 100 kertaa pöydän kokoa.

2. Älä seuraa pelitilin saldoa pelatessasi

Jos noudatat ensimmäistä sääntöä ja pelaat tarpeeksi suurella rollilla, sinulla ei ole riskiä mennä katki, eli hävitä koko rolliasi. Tämä tarkoittaa, että sinun ei tarvitse seurata pelitilisi saldoa.

Summien seuraaminen on mukavaa hyvässä voittoputkessa, mutta mikään putki ei kestä loputtomiin, ja alaspäin lähtevä käyrä aiheuttaa aivan liian helposti kierteen, josta on vaike päästä pois. Haluat paikata kuopan heti ja palata nousuun, ja teet uhkarohkeita tai huonoja päätöksiä. Pahimmillaan hyppäät isompaan pöytään mikä tarkoittaa ensimmäisen säännön rikkomista.

Voittava pokeri on hidasta “grindaamista” eikä pikavoittoja kannata tavoitella.

3. Pelaa tosissasi

pokeripalo"
Älä polta pelikassaasi!

Kun pelaat oikean rahan pokeria, jokainen päätös merkitsee. Pienikin virhe tarkoittaa menettyjä euroja. Mitä enemmän teet virheitä, sitä vaikeampi on tehdä tulosta. Siksi keskittyminen ja peliin panostaminen on ratkaisevan tärkeää.

Nettipokerin pelaaminen käy aika ajoin puuduttavaksi, jolloin keskittyminen on koetuksella. Tietokoneella pelatessa on helppoa surffata netissä tai katsoa elokuvaa ja peli jää sivusilmällä seurattavaksi. Joiltakin tämä onnistuu, useimmilta meistä ei. Tunne siis itsesi ja ole rehellinen itsellesi. Jos huomaat, että pelaa autopilotilla perustelematta ratkaisujasi, lopeta sessio ja jatka myöhemmin.

Älä koskaan pelaa vain sen takia että sinulla ei ole muuta tekemistä.

4. Älä tilttaa

Helpommin sanottu kuin tehty, eikö? Kukapa meistä ei olisi joskus tiltannut ja roiskinut rahaa täysin päättömään höyryjen päästämiseen.

Kokainen pelaaja tilttaa aika ajoin (ehkä Phil Iveya lukuun ottamatta), toiset helpommin toiset vielä helpommin. Kunnon bad beat tai downswing voi johtaa mielettömään korotteluun ja makseluun – ja kaikkien tämän artikkelin sääntöjen rikkomiseen.

Täysin tilttiä ei voi kukaan välttää, mutta sen seuraamuksia voi lievittää yksinkertaisella keinolla: sulje pokerisofta heti kun korvistasi alaa nousta höyryä.

Rollia ei saa taikaiskusta takaisin, ja pelit jatkuvat taas huomenna. Aina on parempi pitää tauko ja palata takaisin terveellä kuin kuopatulla rollilla. Nettipokeri ei katoa mihinkään.

Jaa:Jaa FacebookissaJaa Google+:ssa