Säännöt neljään suosituimpaan pokeripeliin

Texas Hold’em

pokerinpelaajat"
Pelin vaihto tuo väriä pokeri-iltaan

Texas Hold’emissa yksi toimii jakajana. Se voi olla pelaaja tai ulkopuolinen jakaja. Pelissä merkitään jakajan vuoro erillisenä jakajan merkillä, jonka vasemman puoleinen pelaaja asettaa pöytään pienen blindin, eli sokkopanoksen. Seuraava pelaaja asettaa ison blindin eli sokkopanoksen, joka on usein kaksi kertaa pieni blindi.

Jakaja aloittaa jakamisen myötäpäivään, yksi kortti kerrallaan kaikille pelaajille. Kaksi korttia jaetaan kuvapuoli alaspäin, niin etteivät muut pelaajat näe niitä. Kun kortit on jaettu, alkaa ensimmäinen panostuskierros, jonka aloittaa isosta blindista seuraava. Jos pelaaja haluaa jakoon mukaan, hän asettaa ison blindin verran pelimerkkejä pöytään.

Pelaaja voi myös panostaa tai jättää vuoron seuraavalle. Seuraavat pelaajat tekevät samoin. Pienen blindin kohdalla pelaaja asettaa ainakin sen verran pelimerkkejä että ison blindin summa täyttyy. Tämä siis siinä tapauksessa ettei kukaan pelaajista ole korottanut. Ison blindin omaava pelaaja voi päästä seuraavalle kierrokselle ilman lisäpanostamista jos kukaan ei ole korottanut ennen pelaajaa. Toki ison blindin omaava pelaaja voi itsekin panostaa, jonka jälkeen muiden pelaajien tulee laittaa peliin saman verran pelimerkkejä jotta peli voisi jatkua.

Tämän jälkeen pöytään jaetaan kolme korttia kuvapuoli ylöspäin (flop) ja seuraa panostuskierros joka alkaa jakajasta seuraavasta pelaajasta vasemmalle. Tämän jälkeen uusi kortti pöytään (turn) ja panostuskierros edellisen tapaan. Panostuskierroksen jälkeen viides kortti pöytään (river) ja jälleen panostuskierros. Tämän jälkeen kortit paljastetaan ja parhaan käden omaava voittaa potin.

Omaha

pokerivälineet"
Pokerivälineet ovat mainio mauste kotipeleihin

Peli muistuttaa Texas Hold’emia, ja peleillä on varsin paljon yhtäläisyyksiä. Korttien määrä pöydässä on sama ja panostuskierrokset toimivat samalla lailla, mutta Texas Hold’emiin on se ero, että alussa pelaajille jaetaan neljä korttia kahden sijaan. Ja neljästä kortista pelaajan on pakko käyttää aina kahta korttia, kun Holdemissa omista käsikorteista ei tarvitse välttämättä käyttää yhtäkään. Omahaa voidaan pelata ns. High –versiona, jossa haetaan parasta mahdollista kättä ja High / Low versiona, jossa haetaan sekä parasta mahdollista kättä ja pienintä mahdollista kättä. Jonkin aikaa on pelattu myös viiden käsikortin Omahaa.

5 card draw

Vaikka nimi on hieman outo, tämä on se pokeri jota useimmat meistä on pelannut ennen tutustumista Texas Hold’emiin. 5 card draw:ssa pelaajille jaetaan viisi korttia, jonka jälkeen alkaa panostuskierros. Panostuskierroksen jälkeen jokainen pelaaja saa vaihtaa viidestä kortista haluamansa määrän kortteja. Korttien vaihdon jälkeen pelaajan käsi on lopullinen. Korttien vaihtamisen jälkeen seuraa toisen panostuskierros, joka menee samalla lailla kuin Texas Hold’emissa. Peliä voidaan pelata myös ante-panosten, eli pakotettujen alkupanosten kanssa. Pelistä on olemassa paljon erilaisia variaatioita, joten niiden kanssa kannattaa olla tarkkana. Joka tapauksessa tässäkin pelissä paras pokerikäsi voittaa.

7 card stud

Seven Card Stud on suosituin stud-pokeri. Stud on avopokeria, jossa jokaisella pelissä olevalla on omat korttinsa, joista osa näkyy myös muille pelaajille. Peli alkaa sillä, että kaikki pelaajat laittavat peliin pakollisen ante-panoksen. Tämän jälkeen pelaajat saavat kolme korttia, joista kaksi ensimmäistä on kuvapuoli alaspäin ja kolmas kuvapuoli ylöspäin. Se kenellä on huonoin kortti, maksaa bring-in panoksen tai panostaa suoraan oikean panoksen. Peli on limit-peli, joten panokset ovat etukäteen päätettyjä.

Muilla pelaajilla on jälleen mahdollisuus luovuttaa kätensä, maksaa panostus tai korottaa maksettavaa panosta. Kaikkien pelaajien toimittua, voidaan jatkaa eteenpäin. Seuraa neljäs kortti (kuvapuoli ylöspäin) ja panostuskierros. Viides kortti jaetaan myös kuvapuoli ylöspäin. Ja tätä seuraa jälleen panostuskierros. Seitsemäs kierros jaetaan kuvapuoli alaspäin ja jälleen pelataan panostuskierros. Potin vie pelaaja, jolla on paras viiden kortin pokerikäsi.

Jaa:Jaa FacebookissaJaa Google+:ssa