Texas Holdem -pokeria netissä

Betsson Poker
Erinomainen Betsson Pokeri

Netissä pelattavan pokerin suosio on kasvanut valtavasti vuosien kuluessa. Pelaamisen mukavuus selittyy osittain sillä, että pokeria voit pelata missä tahansa, milloin tahansa.

Erilaisia pokeripelejä löytyy jos jonkinlaista ja tunnetuin niistä on Texas Hold’em. jota pääset pelaamaan netissä. Tässä artikkelissa tarkastelemme Texas Holdem -pelin sääntöjä sekä annamme muutaman pokerivinkin.

– Aivan ensimmäiseksi tarvitset pokeriohjelmiston

Betssonilla on kaikkein korkealaatuisin pokerihuone ja voit harjoitella siellä Texas Holdemia leikkirahalle ennen oikean rahan peleihin siirtymistä.

Texas Hold’emin säännöt

Pelin alkaessa, jakajasta seuraavat kaksi pelaajaa asettavat pelin vaatimat sokkopanokset eli blindit. Tällä tavoin saadaan jakoa varten aloituspotti jotta olisi edes syytä pelata.

Yleensä sokkopanokset ovat arvoltaan erisuuruisia: pieni ja suuri sokkopanos – suuri sokkopanos on yleensä pelin minimipanostuksen suuruinen ja pieni taas puolet siitä.

Pienen sokkopanoksen asettaa se pelaaja joka istuu jakajan vasemmalla puolella ja suuren sokkopanoksen taas hänestä seuraava. Sokkopanosten asettamisen jälkeen jakaja jakaa jokaiselle pelaajalle kaksi korttia kuvapuoli alaspäin. Näitä ensiksi jaettuja kortteja kutsutaan joko kanta- tai taskukorteiksi.

Kantakorttien jakamisen jälkeen (Pre-flop) pelin avaa se henkilö joka istuu blindien asettajien vasemmalla puolella ja hän voi joko panostaa maksamalla suuremman sokkopanoksen verran, korottaa tai luovuttaa. Pelaajan tehdessä korotus tulee muidenkin pelaajien maksaa korotettu määrä pysyäkseen pelissä mukana.

Pienen sokkopanoksen asettajan tulee maksaa suuren ja pienen blindin erotus sekä mahdolliset korotukset. Suuren sokkopanoksen asettaja voi ensimmäisen kierroksen aikana ‘sököttää’ itsensä seuraavalle kierrokselle jollei kukaan muu pelaajista ole tehnyt korotusta, sillä sokkopanokset lasketaan jo maksetuiksi panoksiksi.

Texas Holdem
Texas Holdem on nopea peli oppia

Kun kaikki pelaajat ovat toimineet vähintään kerran ja jaossa edelleen mukana olevat pelaajat ovat maksaneet pottiin saman verran, ensimmäinen panostuskierros päättyy.

Ensimmäisen panostuskierroksen päätyttyä jakaja jakaa pöytään kolme korttia kuvapuoli ylöspäin. Näitä kolmea julkista korttia kutsutaan nimellä flop. Jaetun flopin jälkeen seuraa uusi panostuskierros jonka aloittaa pelaaja joka asetti pelin alussa pienen blindin.

Floppi-kierros toimii muuten samalla tavalla kuin ensimmäinen panostuskierros mutta jollei kukaan ole vielä panostanut tai korottanut, pelaajat voivat siirtää vuoronsa seuraavalle tekemättä panostusta eli ‘sököttää’.

Kun pelaajat ovat flop-kierroksen aikana vähintään kertaalleen maksaneet tai sitten luovuttaneet, panostuskierros päättyy. Tämän jälkeen jakaja jakaa pöytään neljännen julkisen kortin eli turnin jonka jälkeen käydään jälleen uusi panostuskierros. Limit-Hold’em pelissä minimipanostus muuttuu tässä vaiheessa kahden suuren blindin kokoiseksi, kun taas Pot- ja No Limit peleissä panostuskierroksien välillä panostusvaatimus ”nollautuu”. Turn-kierroksen jälkeen jakaja jakaa pöytään viidennen ja viimeisen julkisen kortin – Riverin.

Jaetun riverin jälkeen seuraa viimeinen panostuskierros jonka jälkeen pelaajat näyttävät muille korteista muodostetun kätensä. Viimeisenä korotuksen tehnyt pelaaja aloittaa paljastamalla oman kätensä ensimmäisenä. Jos viimeisellä kierroksella ei tapahtunut yhtään korotusta, näyttää jakajan vasemmalla puolella oleva pelaaja ensin korttinsa. Pelaajan ei tarvitse paljastaa korttejaan jos ne ovat huonommat kuin pöydässä oleva paras näkyvä käsi.

Voittaakseen potin, pelaajan on näytettävä molemmat kantakorttinsa. Voittavan käden tulee muodostua viidestä kortista ja sen rakentamiseen voidaan käyttää 0, 1 rai 2 kantakorttia ja jokaista pöydässä olevaa julkista korttia. Jos useampi voittava käsi löytyy, jaetaan potti näiden käsien kesken tasan.

Pelaajaa ei voi ‘pelata ulos’ asettamalla suurempaa panosta mitä toisella on varaa panostaa. Pelaaja jonka merkit uhkaavat joppua kesken, voit toimia tekemällä ‘All-in’. Tällöin hän on mukana pelin loppuun saakka mutta muiden pelaajien panostukset ja korotukset kerätään sivupottiin. ‘All-in’ pelaajalla ei ole mahdollista voittaa sivupottia sillä hän pelaa vain varsinaisesta potista.

Helppoa mutta vaikeaa

Texas Hold’em ei vain kuulosta yksinkertaiselta sillä sitä se myös on. Pelin viehätysvoima piileekin siinä että se on nopea oppia mutta koskaan sitä ei voi hallita täysin.

Oppia voi vain pelaamalla ja onneksi peliä voi pelata ilmaiseksi useilla pokerisivustoilla. Alussa pelin kulku voi olla pitkälti onnesta kiinni mutta harjoitus tekee mestarin ja pitkällä juoksulla kuka vain voi voittaa kuinka paljon tahansa. Peli on sopiva sekoitus onnea, matematiikkaa ja strategiaa.

Hyödynnä bonukset

Vaikka ei aiemmin Texas Hold’emia tai muita pokeripelejä oliskaan netissä pelannut, kannattaa heti alusta asti hyödyntää kaikki pokerihuoneiden tarjoamat edut eli pokeribonukset.

Suosittelemamme pokerihuoneLinkki arvosteluunSiirry nyt nappulasta pelaamaan
betssonBetsson
Ongame ja Microgaming
Kaksi eri pokerihuonetta. 200% bonus, arvo jopa 1000€
5/5
Pelaa Betssonissa»
betsafeBetsafe
Ongame ja Microgaming
1000€ tai $2500 bonus
45/5
Pelaa Betsafe Pokerissa »
unibetUnibet
Microgamingin pokeri
Jopa 1000€ bonus
45/5
Pelaa Unibet Pokerissa »
betwayBetway
Microgaming
200% ensitalletusbonus 550€ asti
4/5
Pelaa Betwayssä »
comeonComeon
Cake Network
110% pokeribonus 600$ asti
35/5
Pelaa Comeonissa »

Tärkeimpiä eduista ovat erilaiset bonus ja rakeback -tarjoukset. Bonustarjouksessa pokerihuoneet houkuttelevat pelaajia testaamaan pelejä maksamalla heille tietyn summan sitä vastaan, että he pelaavat tietyn määrän jakoja. Rakeback -tarjoukset taas palauttavat pelaajalle hänen pokerista maksamiaan korvauksia (pokerihuoneet ottavat pienen prosentin joka potista korvaukseksi pelin järjestämisestä). Rakeback ja bonus-edut hyödyntämällä voi tienata varsin mukavia summia.

Ei oppi ojaan kaada

Texas Hold em on erittäin monipuolinen peli. Pelissä voi pärjätä kehittämällä itselleen omanlaisensa strategian mutta ennemmin tai myöhemmin pelikaverisi huomaavat jos pelaat aina samalla tavalla ja oppivat ennakoimaan sen. Siksipä Texas Hold’emin pelaajan on jatkuvasti kehitettävä itseään.

On olemassa paljon erilaisia opetusmateriaaleja jotka opettavat erilaisten strategioiden käyttämistä ja muuta vastaavaa. Näitä löytyy kirjoista DVD-levyihin asti. Parhaiten kuitenkin oman pelityylinsä ja strategiansa löytää vain hyppäämällä peliin rohkeasti mukaan.

Kuten työ tekijäänsä opettaa, opettaa myös peli sinua. Pelaa, löydä oma pelityylisi ja ala hioa sitä.

Jaa:Jaa FacebookissaJaa Google+:ssa